Туристи, посещаващи град Верона (Италия), повредиха известната статуя на Жулиета. Тази

...
Туристи, посещаващи град Верона (Италия), повредиха известната статуя на Жулиета. Тази
Коментари Харесай

Туристи протриха гърдите на Жулиета, появи се дупка СНИМКИ

Туристи, посещаващи град Верона (Италия), повредиха известната скулптура на Жулиета. 

Тази статуя е открита за публично гледане през 1969 година и е една от главните атракции. Хората постоянно допират гърдите на Жулиета, защото се счита, че това носи шанс в любовта. Това в последна сметка докара до появяването на дребна дупка в статуята.

През 2014 година статуята претърпя реституция по същата причина, а цената на работата беше 15 хиляди евро, пише BILD. Оттогава обаче стотици туристи не престават да идват всеки ден в най-романтичния град в Италия, с цел да разтъркат бюста на героинята на Шекспировата покруса.
 Статуя на Жулиета в Италия, скулптура, статуя, туристи, арогантни туристи, небрежни туристи, архитектура, пътешестване до Италия Според легендата докосването до бюста на скулптурата носи шанс в любовта Снимка: Bild
В някои дни гостите на града даже се редят на опашка, с цел да се допрян до скулптурата. Но в този момент може да се наложи статуята да бъде сменена с нова, тъй като туристите още веднъж са я протрили.

Изданието отбелязва, че актуалната скулптура, дело на италианския ваятел Нерео Костантини, стои във Верона от 70-те години на предишния век. Вярно е, че на улицата в този момент е копие от статуята; оригиналът е изместен в постройката преди към 10 години, с цел да я защищити от ръцете на туристите. Явно има за какво...

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР